Productfotografievelp.nl

Fantasiedieren

Als kind had ik zo'n boekje waarvan alle pagina's op twee plekken doormidden waren gesneden, zodat je allemaal flapjes kreeg en je je eigen gekke combinaties kon maken. Een varkenskop op een koeienlijf met schapenpoten. Of een olifant met een zebralijf en struisvogelpoten. Kennen jullie dat ook nog van vroeger? De mageneetdieren die in het boek Magneetdieren haken van Rosanne Briggeman staan zijn een moderne 3d-variant hierop en nog net zo leuk als vroeger!

Jeugdsentiment 

Soms krijg je iets voor de lens van je camera om te fotograferen dat je een oohhh-momentje geeft. Tuimelaar Pipi Langkous, compleet met sproetjes, wild haar en kleurrijke outfit, was zo'n moment. Dank je wel Ester van der Velden (Atelier Bonita-Loka) dat wij dit jeugdsentiment mochten vereeuwigen voor jouw boek Tuimelaars haken - Haakpatronen van bewegend babyspeelgoed, dat op 30 juni 2020 verschijnt bij Kosmos Uitgevers.

Een beetje geluk

Een beetje geluk, dat kunnen we allemaal wel gebruiken toch, in deze coronatijd? In het boek Gelukspoppetjes haken van Annemarie Arts staan een heleboel gelukspoppetjes: van lieveheersbeestje tot bezig bijtje, van studiebol tot feestvarkentje en van sinterklaas tot zuster. Haal je haaknaalden maar snel tevoorschijn. Weet je al welke jij gaat maken? En voor wie?

Feestje

Het is elke keer weer een feestje! Er komt een grote doos met gehaakte spullen binnen die allemaal gefotografeerd moeten worden. Soms hebben we bij wijze van teaser al een paar kiekjes toegestuurd gekregen, maar het blijft spannend wat er nu weer voor moois gehaakt is. Een van de voordelen van fotograferen voor een boek is dat je veel materiaal tegelijk krijgt en daarmee kunt spelen om mooie combinaties te maken. Op deze foto staan vier rammelaars van Annemarie Arts uit haar boek Rammelaars en knuffels haken voor baby's. Met de klok mee zie je: Pippa Prinses, Mats Matroos, Babs Ballerina en Pim Piraat. Het was even prutsen om de rammelaars zo neer te leggen dat in het midden een mooi patroon ontstond, maar het is gelukt!

Nog eendje dan ...

Een boekje, een rammelaar en een knuffeldoekje. Het lijkt wel alsof deze eendjes samen overleggen over wat ze mee zullen nemen voor een dagje aan het strand of aan zee. Met onze productfotografie proberen we vaak een verhaal te vertellen en bij het verzinnen van die verhalen werkt het erg goed om met z'n tweeën te werken, omdat we elkaar op ideeën brengen. Productfotgrafie is immers heel veel meer dan het sec vastleggen van een product. Dit eendjestweetal is te vinden in het boek Kraamcadeautjes haken van Annemarie Arts.

Olijke kroko

De foto van deze olijke kroko is een van de vele foto's die we hebben gemaakt voor het boek Kubussen haken van Rosanne Briggeman (Knufl). Het eendje zit eigenlijk aan de zijkant, maar het koordje waarmee het eendje vastzit is net lang genoeg om het eendje in de bek van de krokodil te stoppen.  Beetje stout, maar wel leuk voor de foto, toch? We hadden ook een foto gemaakt zonder eendje in de bek, maar we vinden het erg leuk dat deze foto is opgenomen in het boek.

Sara

Deze lieve, breiende Sara is een ontwerp van Ester van Atelier Bonita Loka. Voor haar eerste boek, Tuimelaars haken, dat eind juni verschijnt, mochten wij de foto's maken. Nog even geduld, dan kunnen jullie zelf aan de slag met dit prachtige patroon. Origineel cadeautje voor iemand die vijftig wordt, toch?

PS: In het boek staat ook een patroon voor Abraham.

Hou je haaks!

Wij zeggen: 'Hou je haaks!' ('pun intended' zoals de Engelsen zeggen). Dat moet met deze haakse en gehaakte kubus wel lukken, toch? Dit fruitige ventje is een ontwerp van Rosanne Briggeman (bekend van Knufl). We mochten hem vastleggen voor haar nieuwste boek Kubussen haken, dat net is verschenen. Elke zijde van deze activiteitenkubus is anders en biedt baby's en kleuters iets nieuws om te ontdekken. Deze kubus kan onder andere piepen, je kunt eraan draaien en je kunt kiekeboe spelen met een rupsje dat geen genoeg lijkt te kunnen krijgen van een prachtige rode appel.

Hortensia Henk

Met maar liefst 15 hemelsblauwe bloemetjes op zijn hoofd die samen een grote bol vormen, steelt Hortensia Henk echt de show. Deze bolleboos had er dan ook geen enkele moeite mee om voor onze camera te poseren voor het boek van Bas den Braver Bloemenpoppen haken. Samen met Henk zwaaien wij, Cara en Trijnie, ook graag naar jullie. Geniet van jullie dag! Dáág!

Babyspeelgoed haken in het Fins

Oh, wat zijn we trots! De rechten van het boek Babyspeelgoed haken van Rosanne Briggeman zijn verkocht aan Finland. De Finse editie van het boek is in 2019 verschenen bij uitgeverij Moreeni. De Finnen hebben ervoor gekozen een aantal rammelaars, speenkoorden en knuffels af te beelden op de cover van het boek. Een heel ander omslag dan de Nederlandse editie, maar ook erg mooi.

 

Facebook | Instagram | Link

Copyright © 2020; Op het beeldmateriaal van deze website rust copyright en niets hiervan mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt worden door middel van druk, fotokopie, foto van foto, microfilm, digitaal of op welke andere wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de eigenaar.


productfotografievelp@gmail.com